Uhapšeno 12 osoba zbog prodaje cigareta na crnom tržištu

Uhapšeno 12 osoba zbog prodaje cigareta na crnom tržištu

Zaplenjene cigarete (foto: MUP)

Policija je uhapsila 12 osoba zbog sumnje da su na crnom tržištu prodavali cigarete koje su bile označene kao neupotrebljive i predviđene za uništavanje. Kod uhapšenih je pronađeno i zaplenjeno 190.000 paklica cigareta, 2,3 tone duvana i više od 5000 patrona za elektronske cigarete, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

Organizator grupe, kako sumnja policija, bio je odgovorno lice jedne autoprevozničke radnje. On, trojica radnika firme za obezbeđenje „Sekuritas“, dvojica zaposlenih u firmi „Ekosanit“ i jedan preprodavac zloupotrebili su položaj i nezakonito prodavali cigarete, veruje policija.

Nedozvoljena trgovina cigaretama stavlja se na teret još trojici preprodavaca, dok se dvojica uhapšenih sumnjiče za nedozvoljeno skladištenje robe. Istragu u ovom slučaju vodi niško tužilaštvo, ali u saopštenju policije nije navedeno gde se hapšenje dogodilo.

Naime, policija veruje da su uhapšeni radnici firme „Sekuritas“, koji su obezbeđivali kompaniju „Ekosanit“, prebacivali cigarete predviđene za uništavanje u toj firmi u skladište jednog od osumnjičenih i prodavali ih na crnom tržištu.

Sumnja se i da su falsifikovali zapisnike u kojima su navodili da su cigarete uništene.

Uhapšenima je određeno dvodnevno zadržavanje, a protiv njih će biti podneta krivična prijava.

1 Comment

  1. ММика kaže:

    Нису ваљда ухапсили Андреју Вучића, сунце им жарко?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *