Suđenje za ubistvo Bojovića: Vojnović priznao krivicu

Suđenje za ubistvo Bojovića: Vojnović priznao krivicu

Nikola Bojović

Na pripremnom ročištu za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, jedan od optuženih priznao krivicu. Sud odlučio da se organizatoru Slobodanu Šaranoviću sudi u odsustvu.

Piše: Bojana Pavlović

Tokom ročišta koje je bilo zatvoreno za javnost pročitana je optužnica i izneti su dokazni predlozi tužilaštva i odbrane o kojima će se sud izjasniti u toku suđenja. 

Osim Slobodana Šaranovića, optuženi su i Ratko Koljenšić, Saša Cvetanović, Miloš Delibašić, Slaviša Novaković, Miloš Vojnović iGoran Bojanić.

Optuženi Miloš Vojnović priznao je krivicu, dok su ostali negirali umešanost u ubistva, potvrdio je KRIK-u advokat jednog od optuženih.

Vojnović je ranije u policiji i tužilaštvu detaljno ispričao kako je grupa funkcionisala, na koji način je skovan i realizovan plan da se 2013. godine ubije Nikola Bojović.

Rekao je da mu je Delibašić, sestrić šefa grupe Slobodana Šaranovića, dok su zajedno bili u pritvoru zbog pljačke zlatare „Israel Diamond Center“, pričao o tome da treba da se ubije Luka Bojović jer je on kriv za smrt njegovog ujaka Brana Šaranovića i da će kada izađu „biti rata“.

Vojnović je rekao da mu je stoga, kada je video u novinama da je ubijen Nikola Bojović, bilo jasno da iza toga stoji Slobodan Šaranović, brat ubijenog Branislava Šaranovića, „jer je ta osveta njemu bila najbitnija“.

On je ispričao da je grupa vršila različita krivična dela – iznude, otmice, razbojništva, a da je „Slobodan Šaranović važio za autoritet, instituciju i da im je uvek preko Delibašića govorio kako i šta da rade“, piše u optužnici.

Nikola Bojović ubijen je u centru Beograda u aprilu 2013. godine, dok je Miloš Vidaković upucan tri meseca kasnije u kafiću „Sejlor“ u Budvi. Ubijeni su, prema navodima optužnice, iz osvete – Slobodan Šaranović krivio je Luku Bojovića za smrt svog brata, poznatog kriminalca Branislava Šaranovića.

Slobodanu Šaranoviću sudiće se u odsustvu. Protiv njega se zbog ovog ubistva vodi istraga i u Crnoj Gori, a tamošnji sud je početkom ovog meseca optužnicu po treći put vratio tužilaštvu na dopunu.

Izjašnjavajući se o optužbama crnogorskog tužilaštva, Šaranović je negirao da ima ikakve veze sa ubistvom Nikole Bojovića.

„Optužnica protiv mene podignuta je bez ijednog dokaza. Sramno je što tužilac mene predstavlja kao osobu blisku kriminalu“, kazao je Šaranović na sudu u Podgorici.

Detaljnije o ovom slučaju pročitajte u posebnoj priči. 

Pročitajte više o poslovima Slobodana i Branislava Šaranovića. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *