Šarić: Najbolje da pare poklonim u dobrotvorne svrhe

Šarić: Najbolje da pare poklonim u dobrotvorne svrhe

Suđenje Darku Šariću i grupi optuženој za pranje 22 miliona evra stečenih švercom kokaina nastavljeno je preslušavanjem telefonskih razgovora Šarićevog bliskog saradnika advokata Andrije Krlovića. Razgovori svedoče da je Krlović bio upoznat sa poreklom novca kao i da je vodio poslove za Šarića, tvrdi tužilaštvo.

Piše: Jelena Radivojević

Telefonski razgovori u kojima članovi Šarićeve grupe razgovaraju o novčanim transakcijama i preuzimanju preduzeća, a ujedno i jedni druge upozoravaju da se o tome ne govori preko telefona preslušavani i na današnjem suđenju grupi.

Razgovori su u sudnici puštani van konteksta i o njima se još nisu izjašnjavali ni tužilac ni odbrana.

U jednom od razgovora čuje se da je Šarić nezadovoljan načinom na koji su njegovi saradnici obavili posao za koji je mislio da će biti lako završen.

„Ja druže, ne znam šta bi vi još da nemamo pare, šta bi vi radili majke mi e… Ja ne mogu, znači… Najbolje da ja one pare neđe poklonim u dobrotvorne svrhe. Šta misliš ti o tom? Ja samo ne mogu da shvatim da ne možete od onih para napraviti ništa, samo to ne shvatam. Od legalnih para, ja to samo ne mogu nikako da shvatim…“ , nezadovoljno je rekao Šarić Krloviću.

„Ja upravo hoću druže, da od legalnog ne napravimo nelegalno“, odgovara mu Krlović.

Tužilaštvo u optužnici navodi da se iz toga što Šarić posebno naglašava da se radi o legalnоm novcu jasno može zaključiti da je ova transakcija bila izuzetak.

U nekoliko razgovora sagovornici obaveštavaju Krlovića da Nebojša Jestrović neoprezno vodi poslove i komunicira sa ostalim članovima grupe. Krlović odgovora da nije Jestrovićev prijatelji da „ako nešto muljaju to je njihova stvar“.

Šarić Krloviću kaže i da upozori Jestrovića na komunikaciju.

„Reci Nebojši da mi više ne šalje onakve poruke, zabole me šta piše, kao da radimo nešto nezakonito, bilo je sto kontrola, kako me ovako iznervira“, kaže Šarić i dodaje da bi kontrole već utvrdile „da nešto nije valjalo“.

Jestrović je Šarićev kum optužen da je kao vlasnik i direktor nekoliko preduzeća obavljao finansijske transakcije s ciljem da prljavi novac plasira u legalne tokove.

Šarić i članovi njegove grupe terete su da su kokainski novac, tačnije 22 miliona evra ubacili u legalne tokove i poslove u Srbiji. Najčešće je to bilo kupovinom preduzeća u privatizaciji, davanjem pozajmica ili kredita ili sklapanjem fiktivnih ugovora, navodi se u optužnicama Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *