Kosovski tužilac demantovao pisanje RTK

Kosovski tužilac demantovao pisanje RTK

Kosovski tužilac Sulj Hodža demantovao je navode Radio televizije Kosovo (RTK) da je tužilaštvo proširilo istragu o ubistvu Olivera Ivanovića na osnovu izveštaja jedne strane službe, piše „Insajder“. On je rekao da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe,  već od portala Arbresh.info.

Izvor: Insajder

„Tačno je da smo dobili informacije, radim sa istraživačima na proveri. Tužilaštvo još nije donelo odluku o proširenju istrage, jer za sada nemamo dovoljno dokaza“, rekao je Hodža za „Insajder“.

Pozivajući se na RTK mediji su preneli da je kosovsko tužilaštvo donelo odluku da proširi istragu o ubistvu Ivanovića, a navodno nakon informacija koje je dobilo od strane obaveštajne agencije.

Detalji iz navodnog izveštaja strane službe objavljeni su prvo na portalu na albanskom jeziku Arbresh.info, a te informacije su mediji u Srbiji preneli.

Kako su mediji preneli, u navodnom izveštaju piše da je u ubistvu Ivanovića učestovalo „pet osoba koje su povezane sa voždovačkim klanom“, a koje je, prema ovom izvoru, angažovala srpska tajna služba. U istoj vesti takođe piše da je, prema navodnom izveštaju, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica u vezi s ubistvom.

Prema navodnom izveštaju, grupa koja je učestvovala u ubistvu Ivanovića je odsela u hotelu „Octan“ u Lešku i tu boravila mesec dana pre ubistva, a nakon ubistva su otišli na Tajland s beogradskog i s prištinskog aerodroma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *