Janković: MUP da se izvini građanima

Janković: MUP da se izvini građanima

Saša Janković (foto: mc.rs)

Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da se izvini građanima zbog toga što nije odgovorilo na njihove pozive tokom rušenja u Savamali u noći 25. aprila, saopštio je Zaštitnik građana Saša Janković povodom konferencije za novinare premijera Aleksandra Vučića.

Piše: Bojana Jovanović

„Jedini ko ima razloga da se izvini jeste Ministarstvo unutrašnjih poslova – građanima, zbog toga što ih je 25. aprila od 2 do 4 časa ujutro, u beogradskoj Savamali, mimo zakona i svoje dužnosti ostavilo na cedilu, na milost i nemilost ljudima pod fantomkama i bagerima“, piše u saopštenju Zaštitnika građana.

Zaštitnik građana podsetio je na zvanični izveštaj o nezakonitostima i nepravilnostima u radu policije te noći, koji je dostavljen kontrolisanom organu i javnosti, u kome je svaka utvrđena činjenica dokumentovana.

„Taj izveštaj prvo treba pročitati, a onda sprovesti preporuke koje sadrži, kako se događaj iz izborne noći nikada ne bi ponovio. Sve drugo je skretanje pažnje sa tog događaja od ogromnog javnog interesa i Zaštitnik građana u tom skretanju pažnje neće učestovati“, navodi se u saopštenju.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da nije stigao da pročita izveštaj Zaštitnika.

Nisam pročitao izveštaj, imao sam da čitam danas mnogo izveštaja i mnogo važnih sastanaka, kada budem imao vremena, pročitaću.“

Komentarišući izjavu zaštitnika građana da postoje sumnje da je prisluškivan tokom kontrole rada policije, Vučić je rekao da je uveren da Jankovića niko nije prisluškivao.

„Ako se ispostavi da nisam u pravu, kompletan bezbedonosni sektor biće smenjen“, kazao je Vučić i dodao da u suprotnom očekuje izvinjenje druge strane.

Pročitajte vest sa jučerašnje konferencije.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *