Cvetanović: Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata

Cvetanović: Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata

Jučerašnje suđenje za ubistvo Nikole Bojovića odloženo je pošto su optuženi tražili izuzeće tužioca. Okrivljeni Saša Cvetanović optužio je Luku Bojovića za ubistvo brata Jugoslava.

Izvor: Politika, KRIK

„Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata“, rekao je na jučerašnjem suđenju Saša Cvetanović zvani Pitbul, optužen za ubistvo Nikole Bojovića.

Saša Cvetanović tereti se da je po nalogu Slobodana Šaranovića u aprilu 2013. ubio Nikolu Bojoviću, brata kriminalca Luke Bojovića u centru Beograda.

Pre nedelju dana u Vranju ubijen je Cvetanovićev brat Jugoslav koji je pre četiri godine tužilaštvu ispričao da strahuje za svoj život od klana Luke Bojovića.

U aprilu ove godine, Saša Cvetanović tražio je da sud što pre pozove njegovog brata da svedoči „dok je još živ“. Jugoslav se pojavio da suđenju narednog meseca i odbio da svedoči.

„Sudija, Vi ste se ljutili što moj brat ovde nije hteo da svedoči. Njega je tužilac obmanuo lažima da sam ja priznao sve i da ću biti osuđen na deset godina. Zato nije hteo da svedoči. I desilo se šta se desilo“, rekao je Cvetanović.

Sudija Vladimir Duruz je optuženom izjavio saučešće i rekao da on po zakonu ne sme da se ljuti, kao i da je odluka da ne svedoči bila pravo njegovog brata.

Izuzeće tužioca

Pre nego se Cvetanović obratio sudu, optuženi Miloš Delibašić tražio je izuzeće tužioca Milenka Mandića jer ima „neobičan odnos“ sa okrivljenim Milošem Vojnovićem koji je priznao krivicu i sklopio sporazum o svedočenju protiv ostalih članova klana.

Prema njegovim rečima Vojnović i tužilac sastajali su se 15 puta, da on ne zna šta se dešavalo „u četiri oka”, ali da po zakonu tužilac može da raskine sporazum ako sazna da je svedok ranije osuđivan.

„Vojnović je govorio da je činio razna krivična dela, da je otimao dilere droge, da smo nekog čoveka izudarali štanglom, da je učestvovao u pljački kladionice, prodavao drogu… On za to nije sklopio sporazum, tužilac se pravi naivan, a bio je dužan da to ispita po službenoj dužnosti“, naveo je Delibašić.

Izuzeće tužioca tražio je i optuženi Cvetanović. Suđenje se nastavlja u novembru.

Optužbe

Nikola Bojović ubijen je u aprilu 2013. godine u Beogradu. Kao naručilac ubistva optužen je Slobodan Šaranović koji je u martu ove godine ubijen ispred svoje kuće u Budvi.

U optužnici se navodi da je Šaranović ubistvo naručio kao osvetu za ubistvo brata Branislava – jer je verovao da je za njegovu smrt odgovoran kriminalac Luka Bojović, brat ubijenog Nikole.

Članovima ove grupe sudi se i za ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi, kao i za pripremu još četiri likvidacije.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića

Pročitajte posebnu priču o tome kako je funkcionisao Šaranovićev klan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *