Agencija još razmatra da li je Brnabić prekršila zakon

Agencija još razmatra da li je Brnabić prekršila zakon

Ana Brnabić (foto: N1)

Agencija za borbu protiv korupcije i dalje razmatra da li je premijerka Ana Brnabić prekršila Zakon o Agenciji time što je s kašnjenjem prijavila zemlju na Krku. Iako je premijerki izrečena mera upozorenja, iz Agencije navode da to rešenje još nije konačno.

Piše: Jelena Radivojević

Krajem prošlog meseca na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije objavljen je najnoviji izveštaj o imovini i prihodima premijerke Brnabić u kome se navodi da je bogatija za „zemljište u više katastarskih opština“ i jedno grobno mesto, kao i da više nema ušteđevinu od koje je isplaćivala stan na Dedinju.

U ranijim izveštajima koje je podnosila –  kada je postala ministarka, a onda i predsednica vlade, Brnabić nije spominjala da poseduje zemlju. Neprijavljene delove parcela na Krku koji u zbiru imaju oko 89 ari KRIK je otkrio u decembru 2016, tokom rada na bazi imovine političara.

Iz Agencije navode da je reč o istom zemljištu, ali i da u rešenju o nasledstvu koje im je premijerka dostavila ne postoji informacija o površini nasleđene imovine.

Iako se na sajtu Agencije ranije pojavila informacija da je premijerki izrečena mera upozorenja zbog kašnjenja sa prijavljivanjem imovine, Agencija je odbila da novinarima KRIK-a dostavi kopiju rešenja jer tvrde da odluka nije konačna.

„Obaveštavamo vas da je postupak za odlučivanje o tome da li je funkcioner Ana Brnabić povredila odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije još uvek u toku“, navodi se u odgovoru KRIK-u.

Profil imovine premijerke Ane Brnabić pogledajte ovde

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *